au crecut costurile cu educatia

Duminică, 8 Iunie 2014 | 0 Comentarii

Preşedintele Barack Obama a spus că în ultimii 30 de ani costurile cu taxele de şcolarizare pentru 4 ani, la licenţă, s-au triplat şi ajung acum la 30.000 USD. E un fapt banal pe care putea să-l costate oricine.

“Over the past three decades, the average tuition at a public four-year college has more than tripled. The average undergraduate student who borrows for college now graduates owing almost $30,000.”

barack-obama-educatie

Studenţii fac rost de bani pentru studii împrumutând bani de a bănci, cu dobânzi şi tot ce presupune asta. Şi după aceea plătesc câţiva zeci de ani distracţia. Ideea este simplă: taxele de şcolarizare au crescut odată cu creşterea nivelului de trai şi cu creşterea preţurilor. Odată cu dezvoltarea tehnologică au crescut şi costurile cu aparatura de cercetare, consumabilele, etc. Per ansamblu educaţia este o afacere profitabilă, pentru că produce materie primă pentru firmele care şi ele vor să facă profit. Bagi în firme şi fabrici oameni mai bine pregătiţi, scoţi profit mai mare. Bagi dobitoci, falimentezi rapid.

În rest, e un pic de campanie electorală:

Cât costă la noi 4 ani de facultate tehnică?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.