atenţie, se manipulează

Vineri, 5 Iunie 2015 | 4 Comentarii

Zilele sunt extrem de agitate, se lucrează intens, pare că timpul s-a terminat. Aparent procurorii par să-şi fi făcut bine treaba. Doar aparent însă, pentru că nu toate se leagă.

Victor Ponta: “Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! (sunt convins ca exista procesul verbal in acest sens si inregistrarea telefonica). Regret ca informatia prezentata public de dna. Procuror Sef Kovesi este neadevarata!”

citare-victor-ponta

”Procurorii îşi văd de treabă. Avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenaţi doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spaţiul public. Noi administrăm probele în funcţie de zilele şi orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă, nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moţiuni, deci este o coincidenţă. Pur şi simplu procurorii îşi fac treaba”, a adăugat Kovesi. – sursa

Întrebare reporter:
“Este o coincidenţă faptul că Victor Ponta a fost pus sub acuzare în ziua în care a fost depusă moţiunea de cenzură?”

Şefa DNA:
“Nu, nu este nici o coincidenţă.”

Ulterior a nuanţat, dar prima reacţie este relevantă.

În rechizitoriu spune aşa:

“De asemenea, Ponta a folosit o parte din sumele obţinute de la SCA „Şova şi Asociaţii” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti.”.

Pentru presupusele activităţi efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.

ce ieftine sunt apartamentele în complexele rezidenţiale din Bucureşti că poţi să îţi iei 2 cu o parte din 181.439,98 lei.

Să ne amintim că preşedintele în funcţie a fost acuzat de ANI de conflict de interese în perioada în care a fost şi primar la Sibiu reprezentant al municipiului Sibiu în AGA la Societatea Apă Canal S.A. Motivaţia achitării este un pic hilară, gen societatea era de interes regional şi nu local, iar legea incompatibilităţii prevede expres doar întreprinderile de interes local.

Raportat la presupusa incompatibilitate în relaţia cu societatea Apă Canal SA, Curtea de Apel a reţinut că primarul Klaus Iohannis a participat în calitate de reprezentant al municipiului Sibiu în adunările generale a acţionarilor ordinare sau extraordinare, fiind mandatat în acest sens prin hotărâre a Consiliului local Sibiu. Judecătorii afirmă, însă, că societatea respectivă este de interes regional, pentru că acţionează în două judeţe (Sibiu şi Braşov) şi nu de interes local cum prevede expres legea privind incompatibilităţile. – sursa

Mai este de reţinut că EBA, fetiţa lui tăticu, a primit câte 7.000 de lei pe lună, net, pentru 4 ore pe zi cât introducea date într-un soft de contabilitate la Luxten. Oare lucra de acasă sau mergea, zilnic, câte 4 ore la sediul firmei? Şi dacă lucra de acasă, de unde lua datele pe care le introducea în soft, le punea aşa, la derută, sau le lua din documentele fiscale ale firmei. Şi dacă le lua din documentele fiscale ale firmei, cum anume ajungeau acestea la ea? E un subiect de investigaţii pentru un “fals sub semnătură privată”.

“EBA a povestit că activitatea sa la Luxten constă în a sta în faţa calculatorului patru ore pe zi şi a introduce date cu ajutorul unui soft de contabilitate. – sursa

Revenind la evenimentele de astăzi, Victor Ponta a fost trecut prin poarta detectoare de metale la intrarea în sediul DNA, a fost scanat cu detectorul de metale portabil şi nu i s-a permis intrarea cu telefonul mobil – telefon care a fost predat SPP-istului care l-a însoţit doar până la poartă. E bine din punct de vedere al protecţiei demnitarului? Nu e pericol ca un procuror să-i facă rău?

ponta-intrare-dna-01

ponta-intrare-dna-02

ponta-intrare-dna-03

PNL a prins de veste şi a ieşit la înaintare în secunda 2. Colega se uita la domnul cu declaraţiile cu o privire de genul “Ai transpirat de emoţie, sau de la căldură, colega?”.

pnl-transpirat

Şi că tot s-a vorbit despre un autotorism folosit gratuit de Ponta, să ne amintim de 2014, din campania pentru alegerile prezidenţiale:

În realitate, casa în care stă Iohannis – în perioada în care se află în Bucureşti – este proprietatea celui mai important dealer de autoturisme BMW din România: Michael Schmidt, cel care controlează grupul Automobile Bavaria şi care este de altfel prieten cu prezidenţiabilul ACL.

Aceeași persoană care i-a pus la dispoziție şi un autoturism de lux cu care să se plimbe în campania electorală.

Atât mașina, cât și casa sunt folosite de Iohannis în baza unor contracte încheiate cu omul de afaceri.

Este vorba despre un BMW cu care și-a și făcut Klaus Iohannis apariția la poarta producătorului român de automobile, Dacia. Deşi s-a arătat impresionat de tehnologia modernă utilizată în realizarea modelelor mai ieftine precum Logan sau Duster, liberalul nu s-a putut abţine să nu facă nişte comparaţii cu dotările maşinilor de lux pe care le foloseşte zilnic. Paradoxal, în ultimii ani, Iohannis a folosit atât în viaţa personală, cât şi la muncă automobile de lux seria 7, după ce înainte s-a bucurat de un Audi A6 full option. – sursa

Cine are de înţeles ceva, înţelege. Cine nu …

Later edit:

Pentru a viziune mai completă asupra lucrurilor, mai trebuie citite asta şi asta:

Mie-mi plac romanii foarte tare. Sunt echilibrati, argumentati, cumpatati. De exemplu, statistic vorbind, 99% dintre ei nu au copiat niciodata. Dovedit, nedovedit, toti au fost curati ca lacrima in anii de scoala si mai departe. Din acest motiv il urasc pe unul poreclit copy-paste. De asemenea, acelasi procent e impotriva alcoolismului, rasismului, violentei impotriva copiilor si infidelitatii conjugale. Sau a grobianismului manifestat prin aruncarea paltonului pentru ca nu s-au trezit servitorii la timp. Dar poate putin mai toleranti.
Imi mai plac romanii si pentru ca sunt drepti si, atunci cand cineva nu organizeaza bine alegeri pentru dispora, iau foc si cer demisia celui care e in fruntea guvernului, chiar daca acesta nu avea direct responsabilitati. Sau cand cineva indeamna oamenii sa iasa la vot. Si sunt perfect egal de inflacarati cand altcineva le spune, direct, sa nu iasa la vot, in cel mai pur spirit democratic, pentru referendum. Da, stiu, au murit niste oamenii pentru dreptul acesta, dar aia au fost, probabil, niste naivi.
Admir romanii si pentru cum reusesc ei sa transforme propozitia “O lozinca”, ca raspuns la infioratorul truism “Fiecare cetatean are dreptul la vot”, intr-o acuzatie. Si asta pentru ca romanii sunt destepti si nu-si simt insultata inteligenta atunci cand cineva le spune ca afara ploua si o sa-i ude daca nu-si iau umbrela.
Romanii sunt frumosi si pentru ca uita si iarta. A chemat cineva minerii in Bucuresti pentru a indeparta, legal, nelegal, moral, imoral, demonstranti din Piata? Atunci e de vina si ala care a facut ceva ce 99% dintre noi n-am facut, adica a copiat. Doar pentru ca e din acelasi partid.
In virtutea acestei dreptati, romanii vor ca toti cei care fura sa fie bagati la inchisoare. Chiar daca asta inseamna sa fii acuzat ca n-ai cercetat de unde provin banii pe care un partener de afaceri ti-i da. Partener de afaceri care inca nu e trimis in judecata pentru banii aceia. Partener de afaceri care se pare ca nu a fost chiar partener. Dar romanilor le place dreptate. Mai putin cand se cumpara terenuri pentru agricultura.
Ati vazut cum romanii au iesit in strada, manati de spiritul civic, pentru a protesta impotriva deciziei justitiei independente de a tine in arest, vreme de 6 luni, o femeie declarat nevinovata? Ce iures, ce manifestatii de amploare, ce pet-uri lovite de caldaram? Cum sa nu admiri un astfel de popor?
Popor care isi alege conducatorii pe baza de inteligenta, pregatire, capacitate de a influenta, de a rezolva, de a capacita, nu pe baza de indentificare cu defectele candidatului – “asta e de-al nostru”.
Romanii reusesc sa vada dincolo de perdelele de fum aruncate ca sa-i orbeasca. Vad cresterea salariilor, pensiilor, scaderea tva-ului, cas-ului. Nu-i poti pacali cu faptul ca se intorc comunistii dupa 26 de ani!
Si, apropo de tva, romanii nu cresc preturile ca tot banii aceia sa-i incaseze, cand era tva-ul 24%, pentru ca suntem corecti! Iar daca totusi, 1,2, maxim 3 romani, elemente reprobabile, vor face acest lucru, nu guvernul va fi de vina. Pentru ca romanii stiu sa discearna.
Ce poate fi mai placut pentru aceasta tara, decat sa vezi ca unii au luat-o. Inapoi si definitiv. Dar si mai frumos s-ar vedea de la departare. – Cristian Munteanu

4 comentarii la “atenţie, se manipulează

 1. AvatarUn cetatean a comentat:

  Se pare ca o sa ma dezabonez de la “blogul” tau dar tii partea lui MIKI MOUSE.
  Alte posturi care le-am pus “nu au fost aprobate”!!!!
  Se pare ca tii cu carnatii si daca mai continui in stilul asta s-ar putea sa-ti fac o vizita!!!!
  Doar asa sa vad cat de tare esti in gura cu ponta al tau!!!!
  Mai vb!!!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Daca tu asta ai inteles, ca tin cu Ponta, nu are nici un rost sa mai citesti ceva aici – mergi pe site-uri mai usoare. Anyway, ce te tine abonat? Te-am abonat eu?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.