astra asigurari rca ieftin si faliment

Marţi, 18 Februarie 2014 | 0 Comentarii

Afacerea cu asigurările RCA este una care s-a făcut după reguli româneşti. Chiar dacă piaţa este teoretic reglementată, sunt firme care şi-au permis prime de asigurare extrem de mici, în ideea de a atrage clienţi. De exemplu, pentru un acelaşi tip de maşină, acelaşi proprietar, aceleaşi date, la o firmă costa X RON, la altă firmă 2,5 … 3 X RON. Printre firmele ieftine se numără Astra Asigurări, Carpatica, iar printre cele scumpe BCR, Allianz.

astra-asigurari-faliment

Pe 7 februarie 2014 BNR a sesizat DNA că Astra Asigurări a subevaluat daunele cu 40%, astăzi aflăm că aceeaşi Astra Asigurări este sub administrare specială, KPMG fiind numit administrator special. Mai precis compania este în faliment, dar pentru a preveni un mic haos, se propune administrare specială pentru a putea recupera cât de cât ce se poate recupera. Din păcate dacă BNR are dreptate şi ăştia au de plătit cu 40% mai multe daune decât au raportat, deznodământul este previzibil.

Se vorbeşte despre nişte dispariţii de bani din conturile Astra, mai precis undeva pe la 100 de milioane de Euro. Aveţi RCA la Astra Asigurări? Dacă vă ciobeşte un zăpăcit care are asigurare la Astra sunt şanse spre 100% să nu vrea nici un service să vă repare maşina. Veţi da bani din buzunar şi veţi merge în proces cu firma unde are asigurare cel vinovat. Există un fond care acoperă astfel de falimente, dar până nu se reglementează juridic dacă s-au furat bani din conturi sau nu, nu cred că se bagă cineva să acopere daunele din acel fond.

astra-asigurari-banii-in-cont-adamescu

Cauza pentru care s-a ajuns în această situaţie este că Astra Asigurări nu a mai fost controlată de 5 ani, iar firma a fost administrată ca o firmă de apartament. Recapitalizarea necesară este de peste 250.000.000 RON.

astra-asigurari-fara-control-de-5-ani

Mai ţineţi minte când tot ne povesteau nişte politicieni pe la TV că trebuie să ne facem asigurare obligatorie a locuinţei? Ei da, 2.000.000 de români au ales Astra Asigurări pentru a respecta legea. Rezultatul? Cine acoperă ţeapa? Politicienii de la TV? Nu … tot fraierii săracii.

astra-asigurari-asigurarea-obligatorie-a-locuintei

Se pune însă o întrebare legitimă: cât a fost şpaga şi cine a beneficiat de ea de-a lungul timpul? Că nu îmi pot imagina că o asemenea monstruozitate poate evolua în acest mod fără ca mai multe organisme cu “atribuţii specifice” să închidă ochii.

P.S. În poza cu sediul se văd siglele Astra Asigurări şi RL … România Liberă. Pe piaţă umblă vorba că nişte bani de la Astra au ajuns la RL. Foarte mare concindenţă, şi de sediu şi de bani.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.