asigurare rca online ieftin şi rapid

Sâmbătă, 4 Aprilie 2015 | 0 Comentarii

Mi-a expirat asigurarea RCA la maşină. Cum drumurile pe la diverse ghişee în Mall mi se par deranjante – unul dintre motive este aşteptatul ca domnişoara plătită prost să introducă în sistem datele de pe certificatul de înmatriculare, poveştile ajutătoare, selectarea celei mai bune societăţi, etc., vine soluţia cu asigurare RCA on-line la emag.ro. Totul este foarte simplu, datele despre autovehicul rămân salvate în contul tău de la un an la altul, aşa încât doar prima dată trebuie introduse şi verificate cu mare grijă. Spun grijă pentru că orice dată care este trecută greşit face ca poliţa de asigurare care este emisă să nu fie valabilă pe maşina ta.

Zis şi făcut, problema rămâne alegerea companiei la care se face asigurarea. Dacă vă uitaţi pe lista de mai jos, vedeţi companii mai serioase şi mai puţin serioase. Lipseşte Allianz-Tiriac Asigurări din listă, pentru că am făcut captura după ce am selectat-o (la un preţ de 372,00 RON).

asigurare-rca-2015

Preţurile variază mult de la o firmă la alta (de la simplu la aproape triplu), teoretic pentru fix acelaşi serviciu, problema principală e că unele firme din astea sunt pe cale de a intra în insolvenţă, unele au patronii în arest. Astra Asigurări de exemplu are probleme mari:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a demarat ultimele proceduri pentru a îşi recupera o datorie de 93 de milioane de lei de la Astra. Compania de stat a instituit deja poprire pe toate conturile asigurătorului aflat în administrare specială, cu probleme financiare majore. Executorul judecătoresc desemnat a trecut deja la procedurile finale … – sursa

Cu Euroins lucrurile sunt complicate, sunt sute de articole în care oameni se plâng că Euroins nu plăteşte daunele. Probleme probabil că sunt cu toţi, dar reclamaţiile cele mai multe sunt datorate firmelor care au asigurări ieftine.

La un moment dat tinzi să alegi cea mai ieftină asigurare. Până la urmă de ce să plăteşti mai mult, mai ales că nu eşti tu afectat că o firmă de mizerie nu plăteşte despăgubirile pe care le faci. Aici e cheia: “pagubele le faci tu”. Şi s-ar putea să dai peste un nene care nu este foarte prietenos şi, în caz că are probleme în a-şi recupera paguba făcută de tine ca vinovat al unui accident, să te trezeşti că te caută să îţi explice lucruri. În sumar cam astea ar fi motivele să nu încurajezi firmele care nu plătesc:

– pentru a scuti alţi oameni de neplăceri
– pentru a te scuti pe tine de neplăceri
– pentru a nu da bani unor nesimtiti care nu fac nimic (şi ştii asta când faci poliţa la ei)
– pentru a scăpa de ei odată pentru totdeauna

Nu plătesc pentru că au tarife mici. Şi pentru că ASF nu îşi face treaba. Suspectez că din cauza incompetenţei nu şi-o face, sau a diverselor interese politice transpartinice care intră clar în sfera penalului.

Plata se poate face în sistem ramburs dar și online, cu cardul bancar de debit (inclusiv în rate), iar polița este livrată gratuit, la domiciliu, prin curier rapid. Asigurarea intră în vigoare de a doua zi – ca la orice tip de asigurare, iar dacă aveți nevoie de ea înainte de a o aduce curierul pe cea reală, puteți descărca o copie din interfața emag (valabil doar pentru plata online cu cardul, după confirmarea plății).

Am mai scris despre asigurări, tot RCA, dar din ţări civilizate în care apa caldă s-a inventat ceva mai devreme decât la noi.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.