ascultatorii intreaba rotld raspunde

Vineri, 30 Noiembrie 2012 | 3 Comentarii

Deja se ştie că ROTLD a pierdut baza de date cu domeniile şi ăsta a fost un motiv suficient de serios să reseteze toate parolele domeniilor .ro.

rotld_recuperare_parola

De curiozitate am trimis un E-mail civilizat către ei, solicitând informaţii suplimentare şi eventuale explicaţii. În mod cu totul neaşteptat am primit răspuns la E-mail, chiar în acest moment. Ei spun aşa:

Buna ziua,

Parolele domeniilor .ro au fost modificate din motive de siguranta. Modificarea lor s-a facut fara un anunt prealabil din cauza riscului ridicat cu privire la aceasta.

Recuperarea noilor parole se poate face de catre detinator(i) cu ajutorul interfetei de la www.rotld.ro – administrare domenii – online.

Ne cerem scuze pentru neplacerile create!

Cu stima,

Dan Paraschiv
ROTLD Support Team


INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICA
Bd. Maresal Al. Averescu nr. 8-10, sector 1, Cod 011455, Bucuresti, România
Telefon: +40-21-405.72.00 (domenii, adrese IP, numere AS, financiar)
Fax: +40-21-316.10.84

Deci se confirmă că au resetat TOATE parolele la domeniile .ro. Mi se pare superb şi confirmă că măsurile de securitate la ROTLD sunt praf. Voi face acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte ICANN – voi trimie un mesaj la fel de civilizat în care voi explica ce s-a întâmplat. Poate ei au un punct de vedere mai radical şi vor determina ceva schimbări în administrarea domeniilor .ro.

E jenant, ca ţară …

3 comentarii la “ascultatorii intreaba rotld raspunde

 1. AvatarGelu a comentat:

  Actiunea s-a dovedit una preventiva sau este un raspuns la un atac direct asupra bazei de date? Oficial nu se va recunoaste acest lucru insa poate avea efecte grave in viitor.
  Dupa ce am citit articolul mi-am verificat cateva conturi si intradevar a trebuit sa recuperez din nou toate parolele.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   În principiu mi se părea normal ca informaţia trimisă în E-mail să apară pe prima pagină a rotld.ro. E grav că nu au venit cu nici un punct de vedere oficial. Nici şefii de la Ministerul Comunicaţiilor sau poliţia nu au venit cu nici o informaţie suplimentară. DIICOT – în atribuţiile cărora intră problema, nu au reacţionat în nici un fel. Nu ştiu dacă se pot autosesiza sau e necesar ca cineva să facă o plângere.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.