arme cu microunde din rusia

Miercuri, 17 Iunie 2015 | 1 Comentariu

Armele cu microunde nu sunt o noutate. Au fost făcute numeroase experienţe, atât în SUA, Rusia, Israel, cât şi în alte ţări, mai mari sau mai mici. Au fost dezvoltate inclusiv arme neletale, cu microunde, care pot fi folosite la îndepărtarea manifestanţilor într-o piaţă, sau pentru a opri pătruderea soldaţilor inamici într-un anumit perimetru.

Iată că ruşii au făcut public un document care vorbeşte despre o armă cu microunde care este capabilă să distrugă echipamentele electronice de pe o dronă aflată la 10 km distanţă.

Active_Denial_System_Humvee

A Russian military official has claimed that they have developed a ‘microwave gun’. The high-frequency weapon can supposedly disable an unmanned drone and even a missile from up to six miles (10km) away. The weapon apparently deactivates the radios of UAVs and warheads, causing them to lose control. Designed for the surface-to-air BUK missile system, the gun was developed by Russia’s United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC). Informally named the ‘microwave gun’, it will be unveiled as part of the Russian Defense Ministry’s Army-2015 international event in Moscow in the coming days.

Un comentariu la “arme cu microunde din rusia

  1. Gicu Cazangiu a comentat:

    Mai exista pe vremuri o arma neletala cu sunet e joasa frecventa sau unde subsonice, folosit pentru dispersarea manifestantilor. Provoca durere de cap insuportabila.
    Din pacate de la Iliescu incoace s-a renuntat la dezvoltarea acestuia si s-a inchis si fabrica, era mult mult mai simplu de dat un telefon in Valea Jiului si veneau baietii dispersatori de indata, pe gratis.

    Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.