arestul la domiciliu

Joi, 13 Februarie 2014 | 0 Comentarii

Noul Cod Penal introduce noţiunea de “Arest la domiciliu”. Într-o ţară normală, arestul la domiciliu presupune ca cel care primeşte o asemenea pedeapsă să poarte un dispozitiv cu GPS care avertizează poliţia în cazul în care persoana depăşeşte locaţia (nu intru în detalii, în principiu se setează o locaţie şi se admite o eroare de 10-30 de metri iar dacă microcontrolerul sesizează că receptorul GPS raportează o diferenţă mai mare de 10-30 de metri faţă de punctul setat ca locaţie, se transmite pe suport GSM un mesaj de avetizare la poliţie).

Pentru GPS se rezolvă aşa:

gps-jammer

Pentru GSM, aşa:

cell-phone-jammer-schematic

Sigur, trebuie utilizate ambele, simultan …

La noi poliţia nu are asemenea dispozitive, iar chiar dacă le-ar avea nu ar fi foarte utile … pentru că sistemul GPS pentru civili ajunge să aibă erori şi de 300 de metri. Pentru un asemenea dispozitiv receptorul GPS trebuie să utilizeze frecvenţa militară a sistemului, frecvenţă rezervată receptoarelor utilizate de militari “from selected partners/countries”. Nu ştiu dacă am fost “selectaţi”, deci încă nu merge.

editoriale-din-puscarie

Iar ce înseamnă arest la domiciliu dacă cel în cauză are acces la telefon fix, telefon mobil, internet, televiziune prin cablu, etc. El poate fi vizitat de prieteni, vecini, amante, etc. Şi ce exemplu primesc nişte copii minori care stau în casă cu un arestat? Să nu uităm că Adrian Năstase scrie editoriale la ziare din puşcărie.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.