aranjorul de produse cu master

Duminică, 19 Octombrie 2014 | 0 Comentarii

Astăzi, oră târzie, Kaufland. Mă îndrept spre standul cu pieriuţe de dinţi – cautăm ceva “Soft”. Dacă nu aţi observat, aproape toate periuţele de dinţi sunt medium, iar periuţele comuniste cu păr de porc nu le mai produce nimeni. La stand, o domnişoară, tânără şi extrem de puţin frumoasă, cu coşuri pe faţă. Genul ăla de fată cuminte, care stă în cameră şi învaţă atunci când nu are ore, care îşi spală chiloţeii şi îi întinde pe sârma de lângă cămin, care găteşte o supică, şi care neapărat face curăţenie generală în fiecare week-end. Cu covoare bătute, cu şters cu cârpa umedă pe jos, inclusiv rafturile din dulap, tot tacâmul.

– Doriţi ceva? Vă pot ajuta?
– Nu, mă descurc, spun eu. Caut o periuţă de dinţi Soft.
– A, păi avem modelul acesta, este cea mai moale de la firma noastră.
– Bun, zic eu, dar scrie Medium pe ea.
– Da, dar este cea mai moale pe care o avem.
– Doamnă, vedeţi, de aia nu am vrut să stau de vorbă cu dumneavoastră, pentru că promovaţi doar firma care vă plăteşte. Ori pe mine nu mă interesează firma dumneavoastră.

Brusc s-a ofuscat:
– Dar de ce vorbiţi aşa cu mine, sunt şi eu om, am şi eu facutate şi un master. Şi am ajuns să aranjez pastă de dinţi în raft.
– Înseamnă că aţi făcut o facultate greşită.
– Am terminat ştiinţe economice şi sunt funcţionar public, spune ea. Şi am şi master în economie şi nu îmi găsesc nimic de muncă. Mai bine nu făceam nici o facultate şi rămâneam vânzătoare.
– Repet, aţi făcut o facultate greşită. Trebuia să faceţi ceva legat de IT şi nu eraţi nici o secundă şomeră.
– Da, dar acolo e greu.
– Bun, dar fără muncă nu se face nimic. Nu cred că există absolvent de facultate cu profil IT care să fie şomer.
– Credeţi că nu am învăţat? Credeţi că mi-a fost uşor? Economia e o facultate grea. Şi guvernul nu face nimic pentru absolvenţi. Aproape toţi colegii mei sunt şomeri sau lucrează ca mine, la aranjat marfă în raft.

Şi uite aşa mi-a revenit în minte un articol mai vechi. Educaţia proştilor se cheamă. Pentru toţi cei care încă nu v-aţi ratat viitorul alegând o facultate inutilă, citiţi articolul. E nevoie de doar 10 minute. Ca să nu mai ajungeţi să daţi vina pe guvern că nu aveţi unde lucra.

Inutil de spus că la distanţă de un stand era o altă absolventă de facultate inutilă, care ambala mezeluri. Şi care, la fel ca şi cea de la pastă de dinţi, era nemulţumită că guvernul nu îi dă de muncă.

Aşa arată periuţa care mi-am cumpărat-o. Foarte bună, dar trebuie periat mai mult, din cauză că este foarte moale şi nu roade ca cele medium.

parodontax-periuta-extra-soft

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.