aplicatii smartphone cu risc

Duminică, 28 Octombrie 2012 | 3 Comentarii

Aplicaţia GO Keyboard pentru Android are, la fel ca majoritatea aplicaţiilor pentru smartphone, o problemă de securitate. Mai precis, nu aplicaţia are problema, ci utilizatorul. Aveţi mai jos două capturi de ecran din momentul instalării:

gokeyboard_01

gokeyboard_02

De ce ar avea nevoie o aplicaţie care gestionează tastatura să înregistreze convorbirile telefonice? Să memoreze datele de pe cărţile de credit mi se pare acceptabil deja …

Câţi dintre cei care instalează diverse aplicaţii pe telefonul mobil citesc cu atenţie ce scrie în ecrane, înainte de a da Accept sau Install? Câte aplicaţii fac lucruri necurate fără să afişeze nici un mesaj dubios pe ecran?

3 comentarii la “aplicatii smartphone cu risc

 1. Avatargabi a comentat:

  True, chiar daca nu sunt deloc fan aplicatii android, mi-a recomandat un prieten sa instalez cica viber, “sa vorbim” gratuit. Ce am constatat a fost ca, dupa instalare, e MUSAI ca aplicatia sa indexeze toate contactele existente din agenda. Deh, de parca asta e lucru curat. De nu dai OK ramai blocat in aplicatie forever…
  PS: Nimik nu e 100% GRATUIT, pentru cei ce isi folosesc bibilica din dotare!

  Răspunde
  1. AvatarIonuț Hw a comentat:

   Nu văd unde e problema aici. Este normal ca aplicația să indexeze contactele pentru că așa numărul tău de telefon devine practic „contul” prin care poți să vorbești cu ceilalți prieteni din agendă care au instalat Viber pe terminalul lor. De nu dai OK, evident că rămâi blocat, e ca și cum ai vrea să conversezi cu cineva pe Y!M/Skipe dar tu n-ai cont.

 2. Avatargabi a comentat:

  ai si tu dreptate, dar problema mea e ca nu mi se pare etic ca cineva sau ceva sa-mi indexeze agenda doar ca sa imi ofere un serviciu “gratis”. Sunt multe alte exemple de a folosi VoIP-ul fara sa ceara acest detaliu. Poate sunt eu prea suspicios, dar unele contacte nu doresc sa fie “publice”, cel putin la mine.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.