aplicaţii google play cu viruşi

Sâmbătă, 7 Februarie 2015 | 2 Comentarii

Google Play colcăie de programe care conţin cod neverificat şi care redirecţionează utilizatorii spre pagini cu viruşi. Nici nu ar avea cum să fie altfel, numărul “dezvoltatorilor” este imens, iar goana după programe gratuite este ca o boală. Unii au depistat câteva astfel de aplicaţii care dirijează utilizatorul spre nişte pagini web care conţin cod maliţios.

Sunt multe de povestit, unele aplicaţii solicită drepturi de care în mod normal nu ar avea nevoie (respectiv acces la fotografii, la parolele de wireless, la conturile salvate pe telefon, etc.). Unele program pot trimite SMS-uri la numere cu suprataxă, fără ca utilizatorul să-i exprime acordul pe această operaţiune. Un exemplu aveţi mai jos:

cache-booster-1

cache-booster-2

De ce ar avea nevoie o aplicaţie care indică starea bateriei şi curăţă cache-ul să îmi citească parolele de la wireless? De ce ar avea nevoie să acceseze camera foto? Şi întrebările pot continua cu cartea de telefon, aplicaţia de SMS, etc.

De ar avea nevoie un browser web de acces la camera foto?

Mai multe detalii aici.

2 comentarii la “aplicaţii google play cu viruşi

 1. AvatarSorin Chihaia a comentat:

  Pe Google Play filtrarea aplicatiilor e destul de simpla: Incarci o aplicatia pe store, intr-un interval de timp daca nu ai un anumit numar de donwloads ale aplicatiei atunci iti scoate aplicatia din store, in caz contrar aplicatia ramane acolo, urca in top bla bla. Politica de incarcare ale aplicatiilor pe Google Play este foarte rudimentara, gen cam oricine poate face si incarca aplicatii! Google a preferat sa nu mai investeasca bani intr-o echipa de testeri care sa filtreze aplicatiile pe cand cei de la Apple au niste reguli foarte riguroase in incarcarea unei aplicatii plus o echipa dedicata care intai le testeaza si apoi iau decizia daca le incarca sau nu in AppStore.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. Avatargabi a comentat:

  din aceste cauze, dupa factory reset si un cont aiurea de google, folosesc Androidul doar pe post de PDA; strict pe aplicatii “utile”. Cele inutile au fost inchise complekt 🙂 (what’s up). Odata cu inlaturarea pericolului(sim-ul) e doar un simplu dispozitiv portabil cu access wifi. De asemenea, recomand hide.me

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.