antena 3 sunt penibili – episodul 2

Luni, 23 Aprilie 2012 | 3 Comentarii

De parcă nu ar fi făcut suficient scandal mediatic legat de problema cu RCS-RDS, cei de la Antena 3 insistă. În ciuda tuturor evidențelor care îi pun în situația jenantă de a fi categorisiți drept niște cretini, ei insistă și dau comunicate peste comunicate.

Aseară, după emisiunea în care Mircea Badea a fost pus să comenteze această prostie, am dat și eu un SMS cu tarif normal la 1771. Mi-a venit răspuns:

“Va multumim pt mesaj. Un operator AntenaGroup va va contacta in cel mai scurt timp. Tel: 0214091791 / SMS 1771 / email: reclamatii@antena1.ro”

Bun zic. Era ora 12 noaptea, să nu cumva să mă sune că trezește pisica. M-am temut de pomană. Nu m-a sunat nimeni nici până acum. Eram curios și eu să văd ce anume pot reclama și ce fac ei să rezolve problema.

radu_petric

Președintele Asociației de Comunicații prin Cablu, Radu Petric, a declarat că „prețul cerut de Antene este de câteva ori mai mare decât cele mai scumpe posturi”.

Radu Petric a explicat, în interviu acordat paginademedia.ro, că „niciun operator nu a plătit vreodată, de când există cablu în România, o asemenea sumă pentru a retransmite un post de televiziune”.
Petric a subliniat că, din moment ce Antena 1 este o televiziune liberă la retransmisie, abonații RCS nu ar trebui să plătească un post care pe cablu sau în eter este gratuit.
„Din păcate pentru Antene, argumentele lor sunt nefericite și total nefondate. De altfel, discuții asmănătoare au fost și cu cabliștii. Deși legea impunea cabliștior să pună în grilă Antena 1 și Antena 3 (altfel încălcau legea!), Intact forța vânzarea la pachet numai împreună cu Euforia și Antena 2″, a spus Radu Petric.

Postul Antena 3, pe lângă faptul că transmite în exclusivitate știri pentru bugetari, o comit din când în când și pe pagina on-line, publicând prostioare.

Eu înțeleg că e foame mare de bani, dar când o grămadă de oameni cu scaun la cap îți transmit direct sau mai voalat că ești cretin, te oprești. Nu, ei o țin una și bună că RCS-RDS i-a abuzat.

Și ca să ne demontreze cât sunt ei de corecți și de imparțiali, scriu într-un comunicat de presă cam așa:

IMG solicita RCS-RDS sa faca publice sumele de bani pe care le plateste pentru retransmisia posturilor tv din grila de programe. In acest fel, publicul se va convinge de reaua credinta si maniera abuziva pentru RCS o are fata de posturile romanesti cu audienta semnificativa in dauna interesului legitim al telespectatorilor.

Dar de ce vă pasă vouă cine, cui și cât plătește ? Fiecare firmă își face un plan de afaceri și nu e nimeni obligat să vă dea socoteală. Ca să fim corecți, eu le propun celor de la IMG să ne răspundă și ei la câteva întrebări:

1. Cu cât anume sunt plătiți cei care seară de seară aruncă cu lături ?
2. Cât încasează grupul Intact de la Romtelecom pentru distribuția programelor proprii pe canalele de satelit Dolce ?

Asta așa, de început, pentru încălzire …

3 comentarii la “antena 3 sunt penibili – episodul 2

 1. Avatarvasiauvi a comentat:

  Eu cred ca strategia celor de la Felix TV a fost sa se victimizeze. Au incercat sa ceara bani, poate le merge si se fac cu cateva milioane, iar daca nu merge sa se victimizeze, ca de obicei. E penibil sa o auzi pe Grecu cum se lamenteaza in direct ca RDS se comporta ca si actuala putere…. Ar mai trebui sa zica faptul ca de fapt Base e de vina pentru acest scandal.
  Mi-ar placea ca cei de la RDS sa puna posturile de la Felix intr-un pachet si sa mareasca abonamentul care vine impreuna cu acele posturi. Sunt curios cati ar fi dispusi sa dea mai multi bani (20-30 lei mai mult) doar ca sa-l priveasca pe Gadea, Badea, descreieratul de CIutacu…. et company!

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Interesanta propunerea ta – m-am gandit si eu ca ar fi o varianta. Cei care vor antenele sa plateasca 1 EUR pe luna in plus (nu mai mult). Cati vor plati ? Si un procent din incasari sa-i revina lui Gadea. Ar mai avea bani de shaorma ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.