andrei zaharescu purtator de cuvant

Vineri, 30 Noiembrie 2012 | 0 Comentarii

Guvernul condus de Victor Ponta a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică atibuţiile CNA din Legea Audiovizualului. Pe scurt, este vorba şi de modificarea regimului sancţiunilor date de CNA. Acestea vor intra în vigoare doar dacă există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, care să confirme decizia CNA.

cna

18.La articolul 93, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

“(3) Actele emise in conditiile prevazute la alin. (1) pot fi atacate direct la sectia de contencios administrativ a curtii de apel, fara a fi necesara formularea unei plangeri prealabile, in termen de 15 zile de la comunicare; introducerea la instanta judecatoreasca a contestatiei privind decizia de sanctionare suspenda de drept efectele acesteia.”

E şi bine, e şi rău. Similar, poliţia aplică sanţiunea, îţi dă amenda, tu o plăteşti. Dacă nu eşti mulţumit te adresezi instanţei. Instanţă care poate anula măsura. Aşa era şi la CNA până acum. CNA te amenda, tu plăteai şi dădeai în judecată CNA. Dacă aveai câştig de cauză, ţi se returnau banii de amendă. Când vine garda financiară îţi dă amendă, tu plăteşti, etc. La fel …

Priviţi şi vă minunaţi însă cum reacţionează purtătorul de cuvânt al guvernului, cititorul de prompter, Andrei Zaharescu:

Alte detalii găsiţi aici. Textul ordonanţei este aici:

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.