andreea marin din bani publici

Luni, 19 Martie 2012 | 8 Comentarii

Nu este cazul să vă spun eu cine este Andreea Marin. A fost prezentă la TVR 1 la o emisiune care a avut o audiență record: “Surprize, surprize”. Audiența s-a făcut și așa:

andreea marin sani vizibili emisiunea sursprize

Ce se știe mai puțin însă, este cu ce se ocupă ea după momentul retragerii de pe sticlă. Curios din fire, am făcut un tur pe rezultatele furnizate de Google. Punctul de pornire a fost o reclamă în care ea, Adreea Marin, poza într-o femeie care a avut probleme psihice și doctorul Cristian Andrei a ajutat-o. O reclamă tipărită din fonduri UE, pe proiectul respectiv, arată așa:

andreea marin fundatia estuar sanatate mintala

Fundația prin care se derulează o parte dintre proiecte se numește Estuar. Președintele fundației Estuar este chiar Cristian Andrei. Prin fundația Estuar se derulează mai multe programe cu finanțare prin programul POSDRU – FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Da, cel pentru care UE a suspendat pe termen nedeterminat rambursările către România.

Să vedem câteva proiecte:

1. Numarul de identificare al contractului: POSDRU/97/6.3/S/63658
Titlul proiectului: „ MOM UP – Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata”

2. Numarul de identificare al contractului: POSDRU/96/6.2/S/63660
Titlul proiectului: „Retea de centre Complexe de Incluziune Sociala”

3. Numarul de identificare al contractului: POSDRU/96/6.2/S/64373
Titlul proiectului: “Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala

Dar Andreea Marin are și proiecte pe care le derulează pe cont propriu, prin Fundația Prețuiește Viața.

andreea marin pretuieste viata

Finanțarea se derulează tot prin programul POSDRU:

andreea marin retea consiliere mame fonduri posdru

Ce este foarte interesant și mi se pare demn de semnalat public – inclusiv autorității contractante AMPOSDRU, sunt termenii și condițiile afișate pe site-ul fundației, citez:

Toate informatiile continute in acest site (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe, precum si orice alte date) sunt proprietatea Fundatiei Pretuieste Viata si sunt aparate de legea romana si conventiile internationale pentru protectia drepturilor de autor. Nici un material nu poate fi reprodus, partial sau integral fara permisiunea anterioara scrisa din partea Fundatiei Pretuieste Viata. Toate drepturile sunt rezervate!

Conform contractului, toate proiectele finanțate prin programul POSDRU trebuie să afișeze pe site-uri publice toate informațiile legate de proiect. Aceste informații sunt prin esență publice și preluarea lor, copierea, multiplicarea, difuzarea, etc. nu pot fi îngrădite în nici un mod. Fiindcă sunt publice ! Iar banii cu care au fost plătiți cei care le-au realizat sunt bani publici !

Contrar manualului de identitate, care obligă la respectarea unei identități vizuale clare, site-ul fundației patronate de Andreea Marin arată altfel. În loc de mențiunea clasică – “Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.” – prezentă pe toate site-urile proiectelor finanțate prin AMPOSDRU, aici vedem scris asa, citez:

Mesajele de pe acest site reprezinta punctul de vedere al Fundatiei Pretuieste Viata astfel Comisia nu este responsabila pentru informatiile incluse in acesta.

Mă opresc aici cu analiza, cu speranța că cei care au de auzit vor auzi și poate o vor întreba de sănătate (nu mintală) pe Adreea Marin.

Vă reamintesc doar momentul mitocănesc al cărei autor a fost și în care afirma că Liana Stanciu nu i-a mulțumit pentru donația pe care ea și soțul ei, Bănică Jr., au făcut-o pentru tratamentul împotriva cancerului al fetiței Lianei Stanciu. Precizarea Andreei Marin Bănică este plină de bun simț și ne arată cât de simțitoare și de implicată este ea în viața comunității și cât îi pasă ei de semeni:

Am donat din conturile noastre, in total, 10.000 de euro, 5.000 eu si 5.000 sotul meu, pentru Teodora. Putem arata extrasul de cont. Niciodata parintii ei nu mi-au multumit desi copilul traieste si datorita noua.

În tot acest timp Andreea se afișează cu genți de zeci de mii de euro.

adreea marin cu geanta de 15.000 de euro scumpa

Gențile sunt luate din salariile de pe proiectele POSDRU ?

Surse: www.estuar.org, www.pretuiesteviata.org, centre de consiliere, www.feminis.ro, opiniatimisoarei.ro

Actualizare 20 Iunie 2012 – 18:15

Fiindcă lumea nu se descurcă cu navigarea pe net, mai jos este imaginea unde apare ca sursă de finanţare pentru un anume site un proiect UE:

finantatori_pretuieste_viata

8 comentarii la “andreea marin din bani publici

 1. Avatargeorge a comentat:

  s-a confirmat ca gentile sunt imitatii nu sunt originale.. stimate om rau, chiar ieri auzisem asta la un anumit post de radio

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Fara precizarea sursei, observatia este irelevanta. Articolul il documentez de mai mult timp, faptul ca l-am publicat acum nu are nici o legatura cu vreun alt eveniment public.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AvatarAda a comentat:

  Gresita si afirmatia in legatura cu dna. Stanciu, dar vad ca e la moda sa citezi din tabloide. Hai ca asta-i buna. Am vazut emisiunea la momentul difuzarii, iar ea a spus ca, desi a fost atacata in multe randuri cum ca nu ar dona din banii proprii, “stimata” dna. Stanciu stiindu-se ajutata la un moment dat de Andreea, a tacut malc. N-a pomenit de nicio multumire. Fii om rau in continuare ca te pricepi.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Din pacate am vazut la TV ambele puncte de vedere, inclusiv dialogul telefonic la una dintre emisiuni. Nu am de unde sa gasesc inregistrarea emisiunilor. Daca stii sursa, as fi bucuros daca daca ai pune aici un link. Cat priveste ce a spus Liana Stanciu, imi amintesc perfect … dar perfect. Au fost cuvintele ei ce au citat in “tabloid”. Asta e un aspect cu totul secundar, in articol sunt mentionate alte chestiuni, mult mai complicate. De exemplu, am auzit-o pe Adreea Marin intr-o emisiune in care spunea ca pe proiectul cu consultanta acordata mamelor – finantat pe POSDRU, ea consiliaza mame din .. Venezuela. In ce limba s-or fi intelegand operatoarele cu mamicile din Venezuela ?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. AvatarStefan Eschimosul a comentat:

  Interesant articol insa cu siguranta trebuie sa te mai documentezi. Faci referire la Manualul de Identiate Vizuala al AMPOSDRU insa il aplici site-ului Fundatiei Pretuieste Viata.
  Daca ai gresit este scuzabil dar daca ai scris intentionat aceste informatii este regretabil.
  Reglementarile Manualul de Identitate Vizuala se aplica proiectelor AMPOSDRU in derulare, mai exact proiectelor mentionate de tine mai sus.
  Din ce ai scris, faci referire la proiectul „MOM UP – Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata” care, din cate am auzit, este mediatizat ca Scoala Mamelor si mai exact http://www.scoalamamelor.ro .
  Termenii si Conditiile publicate de tine in articol, dupa cum tu spui, sunt de pe siteul Fundatiei Pretuieste Viata, deci http://www.pretuiesteviata.org .
  Deci titlul “andreea marin din bani publici” se bazeaza pe informatii eronate, culese de tine fara a le verifica. “Copy-Paste RULZ”.
  Daca toate articolele de pe site-ul tau sunt scrise dupa acelasi principiu … clar…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   @eschimosul – Toate informatiile din articol sunt de pe paginile oficiale ale proiectelor respective. Manualul de identitate l-am avut in fata si am lucrat dupa el o perioada. Care e problema ta de fapt ?

   Cu dedicatie pentru tine am actualizat articolul. Acum e clar ?

   Daca tot nu e clar, incearca sa privesti mai atent captura – site-ul spune ca este finantat de un proiect UE. Nu am facut eu site-ul … Cauta administratorii.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. AvatarStefan Eschimosul a comentat:

  Nu o lua personal. Nu am nimic cu tine. Citesc site-ul tau si este amuzant. Dar din intamplare lucrez in domeniu si cunosc reglementarile AMPOSDRU. Nu e corect sa iti atragi vizitatori prin articole bazate pe argumente eronate (in acest caz).
  Este atat de greu sa fructifici feedback-ul negativ pe informatiile pe care le publici?
  Ce iti povestisem eu nu era un feedback negativ ci mai mult o clarificare a situatiilor prezentate de tine. Poti sa verifici informatiile mele si sa iti adaptezi articolul daca tii neaparat sa oferi informatii clare.
  Tu alegi, tu te documentezi, tu publici, tu scrii … tu decizi.
  (dar este preferabil sa iti repari precizarile referitoare la regulamentul AMPOSDRU)

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Tu poti sa citesti ? Daca da, atunci citeste pe ultima captura – dedicata tie, in care scrie ca site-ul respectiv (sau activitatile prezentate pe site) sunt finantate prin POSDRU. Nu cred ca mai sunt necesare alte lamuriri pe subiect.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.