ANAF explică de ce ziariştii sunt fraieri

Luni, 30 Martie 2015 | 0 Comentarii

ANAF a emis un comunicat în care reia nişte cazuri prezentate în presă, inclusiv în ziare pe care, ca să le citeşti, trebuie să plăteşti. Articolele de presă spuneau că PUB 18 a fost închis pentru o diferenţă de 3,18 lei. Diferenţa a fost de 3,18 lei, dar până la suma de 1.600 de lei. Mai precis patronul a luat din încasări, fără documente, suma de 1.596,72 lei.

Al doilea caz este al unei cofetării din Deva, care ar fi fost închisă de ANAF pentru o diferenţă de 1,5 lei. ZF a publicat un articol despre caz. Doar că ANAF nu a fost la cofetărie … Inutil de menţionat că articolul a fost şters de pe site de deontologii de la ZF.

frauda-ziarul-financiar-cofetarie-1-5-lei

A mai apărut un caz cu nişte urzici. Din nou, ANAF spune că nu are treabă cu urzicile din piaţă, ei ocupându-se de marea evaziune fiscală.

adevarul-prosti-urzici

Singurul caz care nu a fost dezminţit este cel cu lipsa a 50 de lei din banii unui magazin de desfacere a unui abator. Doar că şi acolo informaţia care a fost spusă public e, probabil, doar pe jumătate.

Deci, fraieri … “ziariştii” făcuţi la normă şi care nu au învăţat că o ştire se verifică din mai multe surse. Adică nu pui botu’ la orice scrie un prost pe Facebook, sau ce spune un fraier la o bere la birt.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.