americanii ne monitorizeaza

Marţi, 11 Martie 2014 | 1 Comentariu

NATO, mai precis americanii, au trimis nişte avioane radar de tipul E-3 Sentry (AWACS) pentru a monitoriza spaţiul aerian al României la graniţa cu Ucraina. Adică americanii ne monitorizează şi noi nu avem nimic împotrivă, pentru că oricum noi nu avem aşa echipamente.

Ministrul român al apărării, Mircea Duşa, declară aşa:

Eu nu ştiu în noduri marine la ce distanţă suntem, dar sigur suntem la 300 şi ceva de kilometri de zona Crimeea. România este un stat NATO si faptul că suntem stat NATO şi forţele şi capabilităţile militare ale României sunt structurate pe standarde NATO ne asigură zona de securitate necesară şi nu cred că în momentul de faţă vis-a-vis de situaţia din Ucraina există vreo ameninţare la adresa României. Sperăm ca pe cale diplomatică şi pe calea dialogului să se soluţioneze situaţia din Ucraina şi sper că raţională va învinge”, a mai spus Duşa.

mircea-dusa

Trebuie să-l informăm pe nenea ministru că “noduri marine” este o unitate de măsură a vitezei, nu a distanţei.

Un film de prezentare a unui astfel de avion, mai jos:

)

P.S. Mă întreb ce anume poate discuta un asemenea personaj cu nişte militari profesionişti, de carieră. După ce l-am avut pe generalul izmănuţă ministru al apărării, acum îl avem pe ăsta, alt meseriaş.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.