america se cearta de la un site

Joi, 24 Octombrie 2013 | 0 Comentarii

După ce au depăşit, cel puţin teoretic, criza provocată de neadoptarea la timp a bugetului, America se confruntă cu o nouă criză. Este vorba despre un web-site, pe numele lui healthcare.gov. Dezbaterile au ajuns în Senatul SUA, şefii firmelor care lucrează la site sunt audiaţi chiar în acest moment.

america_cearta_site_asigurari_sanatate

Firmele care se ocupă de realizarea site-ului şi a bazelor de date din spate, de legătura dintre societăţile de asigurare şi pacienţii înscrişi în sistem, spun că nu au nici o vină. Fiecare luat în parte şi individual nu are nici o vină, dar totuşi oamenii nu îşi pot face asigurări de sănătate fiindcă site-ul nu merge cum trebuie.

La sistemul de management al conţinutului (CMS – Content Management System) au acces, după spusele unui reprezentant al unei firme, 2.000 (două mii) de persoane. Oamenii din firme răspund şi senatorii pun întrebări despre tehnologiile utilizate pentru bazele de date, despre stocarea datelor în cloud, despre limbajele în care sunt realizate aplicaţiile, chestii foarte tehnice. Unii chiar par că se pricep.

america_cearta_site_asigurari_sanatate_audieri

Oare de ce nu au apelat la “specialiştii” români? Ai noştri ştiu să facă un site care nu face nimic cu 350.000 de Euro. Nu îi tentează şi pe americani experienţa românească la spart bani europeni?

Mai multe detalii aici.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.