amazon au serviciu dns extern

Marţi, 23 Aprilie 2013 | 0 Comentarii

Cu toate că Amazon are propriul serviciu DNS Anycast denumit Route 53, pentru rezolvarea numelor proprii ale tuturor site-urilor *.amazon.com utilizează serviciile a două alte companii. Este vorba despre dyn.com şi UltraDNS.

dns_amazon_1

dns_amazon_2

Nu cred că este foarte transparentă această alegere, dar personal cred că principala motivaţie ar putea fi legată de distribuirea serviciilor pe mai multe reţele. Este limpede că dacă ai serviciul DNS în aceeaşi reţea cu serverele (www, ftp, e-mail, etc.), în cazul unui atac, utilizatorul nu îşi poate da seama dacă este cazută conexiunea lui sau dacă sunt probleme pe server. Poate fi şi o altă motivaţie suplimentară, aceea că măcar una dintre cele două companii care rezolvă *.amazon.com are o reţea de servere mult mai extinsă, cu prezenţă în mai multe reţele.

Oricum, fiind vorba despre Amazon şi despre faptul că ei vând DNS Anycast – cu tot ce înseamnă asta, este oarecum ciudată această alegere.

Dacă vreţi o recomandare, personal îi prefer pe cei de la DNSMadeEasy din mai multe motive, cele mai importante fiind IP Anycast, Failover şi preţul, care este absolut rezonabil pentru un asemenea serviciu (respectiv de 10 ori mai mic, la pachetul minimal, decât la oricare dintre competitori). Şi, foarte important, nu au cazut niciodată de când îi folosesc, adică de mai bine de 3 ani. Şi au fost atacaţi masiv!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.