adrian nastase si libertatea presei

Vineri, 13 Aprilie 2012 | 0 Comentarii

Adrian Năstase a fost acuzat că pe timpul mandatului său a direcționat banii de publicitate ai companiilor de stat către anumite trusturi de presă. Evident, către cele care scriau de bine. Domnul Năstase percepe aceste acuze într-un mod original, cu toate că eu personal cred că el de fapt se face că nu pricepe. Într-un post pe blog-ul personal, Andrian Năstase scrie că:

Una dintre legendele intretinute in presa, in ultimii zece ani, a fost aceea ca, in perioada in care eram prim-ministru, am “sugrumat” libertatea ziarelor si libertatea de expresie a ziaristilor.

Dat fiind că lucrurile s-au petrecut nu cu mulți ani în urmă, îmi aduc aminte perfect de ce anume era acuzat domnul Năstase. Acuzele proveneau din faptul că banii de publicitate ai companiilor controlate de guvern – adică politic, erau direcționați către anumite trusturi de presă.

Ce face acum fostul prim-ministru, încearcă o operațiune de spălare de creiere, publicând un document irelevant. De ce irelevant ? Pentru că el conține sumele cheltuite pe publicitate de companiile de stat și nu repartizarea lor pe trusturi de presă.

[scribd id=87917348 key=key-7akgmkxwq5l1orjhs3j mode=list]

Sunt două întrebări care s-au pus atunci și se pun și acum:

1. De ce trebuiau companiile de stat distribuitoare de diverse utilități (electricitate, gaze, apă, etc.), ai căror consumatori erau în proporție de 100% captivi, să-și facă publicitate ?
2. De ce nu se dă publicității modul în care s-au alocat acești bani diferitelor publicații ?

Întrebări la care Năstase încă nu a răspuns, cu toate că încearcă să lase această impresie. În mod similar, într-un articol trecut pe blogul personal, îl acuza pe Băsescu că a vândut industria României când el, adică Adrian Năstase, era primul ministru al României.

Ați prins ideea ?

P.S. Niște băieți veseli au scris un comentariu în care îmi atrăgeau atenția că nu am voie să preaiu și să public documentul respectiv (cel cu Băsescu și cu industria). Îi informez respectuos că documentul este un document administrativ, public și el nu intră sub incidența legii care protejează drepturile de autor. Mai răsfirați băieți, mai răsfirați !

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.