adrian nastase ne scrie din inchisoare

Joi, 23 August 2012 | 1 Comentariu

Adrian Năstase ne scrie din închisoare. De fapt ne scrie pe blog. De fapt pe blog ne scriu unii care primesc pe hârtie ce scrie Adrian Năstase din închisoare.

Eu acuma nu ştiu dacă el face închisoare fiindcă e într-adevăr vinovat, sau fiindcă aşa a vrut Traian Băsescu. Au fost vecini în aceeaşi vilă, eu ştiu dacă nu cumva s-au certat de la cheltuielile comune?

Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara –, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi…

Vor trebui să se obişnuiască să-şi vadă familia doar de 3-4 ori pe lună. Vor trebui să se obişnuiască, în definitiv, cu lipsa de libertate fizică, cu un mediu în care 80% din persoanele de aici sunt recidivişti.

Condiţiile pe care le descrie el sunt relativ comune pentru sute de familii care locuiesc în cartierele mărginaşe ale unor oraşe mari. Aşa ca în poza de mai jos:

blocul_groazei

Credeţi că este vreo diferenţă dintre condiţiile din închisoare şi ceea ce trăiesc zilnic, de zeci de ani, locuitorii acestor blocuri? Probabil că este: cei care sunt în închisoare mănâncă trei mese pe zi.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.