adrian nastase da vina pe basescu

Miercuri, 4 Aprilie 2012 | 0 Comentarii

Pe măsură ce trece timpul și îmi este dat să văd mișcările de pe scena politică, mărturisesc că îmi este din ce în ce mai greu să înțeleg ce poate fi în mințile unora atunci când ies public cu diverse afirmații. Am citit pe blog-ul lui Adrian Năstase un articol în care arăta cu degetul spre Traian Băsescu, vinovat de dispariția flotei și de niște privatizări dubioase, pe vremea când marinarul era ministrul transportului.

Pentru a-și susține afirmațiile, Adrian Năstase face public un document în care apare un tabel cu nume de fabrici:

[scribd id=87639437 key=key-5e714e4wfma06qq0owg mode=list]

La vremea când Adrian Năstase spune că Traian Băsescu privatiza, el era primul ministru al României. Și din câte știu eu, este de datoria primului ministru să-i păzească pe cei pe care și i-a ales în guvern. Are în sprijinul său și serviciile secrete care pot montoriza și când merge la budă fiecare ministru. Cum este posibil ca fiind prim ministru să dai vina pe un ministru că și-a făcut de cap și a vândut pe nimic jumătate din țară ? Tu ce ai păzit ? Și dacă nu ai putut face nimic să-l oprești la acea vreme, ce te face să crezi că vei putea face ceva acum după ce faptele s-au consumat și nu mai ai absolut nici o putere ?

Întrebări retorice, dar mi se pare halucinant cum aruncă aștia vina unul pe altul. Toți au fost la putere, toți au furat – fără exceptie, toți s-au îmbogățit pe perioada cât au fost la putere (știu, unii au primit și niște moșteniri). Deci ieși public și minți cu nerușinare în speranța că lumea uită și te votează din nou. Unii uită, dar nu trebuie să-i consideri pe toți proști. Tensiunea care se acumulează în societate cu fiecare mizerie care apare public ajunge la un moment dat într-un punct critic.

E voie să-mi fie scârbă ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.