actorul parlamentar

Luni, 24 Martie 2014 | 2 Comentarii

Parlamentul conţine şi actori, cântăreţi de muzică populară, de muzică uşoară, faianţari, drujbişti, măcelari, şmenari, combinatori, curve – care declară public că “am avut nevoie de 2 săptămâni ca să ajung senator” şi alţi oameni cu o foarte bună pregătire profesională şi o înaltă ţinută morală. Deci există toate premisele ca ţara să meargă bine.

Mirarea de astăzi este legată de actorul Mircea Diaconu. Omul este în regulă ca actor, a jucat în filme foarte bune. A fost senator, acum vrea să ajungă europarlamentar. Este un antibăsist convins şi combate viguros, seară de seară, la Antena 3. Mircea Diaconu a fost dat afară din PNL (a fost un soi de demisie la cerere) şi acum adună semnături cu ajutorul lui Felix şi Antenele lui pentru a-şi depune candidatura ca independent la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

Să vedem ce a făcut el ca senator între 2008 şi 2012:

mircea-diaconu-deputat

A avut o activitate parlamentară foarte susţinută, concretizată prin foarte multe iniţiative legislative, majoritatea retrase de iniţiator. Priviţi mai jos:

mircea-diaconu-initiative-legislative

Ce vreau să spun este că nu am nimic cu el ca om, dar am serioase rezerve cu privire la posibilele beneficii pe care le-ar putea aduce ca europarlamentar. În fiecare an de pe băncile facultăţilor ies mii de manageri, de absolvenţi de ştiinţe politice, relaţii internaţionale, etc. De ce nu găsesc profeşionişti tineri care să conducă ţara şi să meargă şi în parlamentul naţional sau european? Să nu veniţi cu exemple de genul Ioana Petrescu – ministru de finanţe sau de cea mai tănără femeie deputat – Cătălina Ştefănescu.

catalina_stefanescu

Logica “şi aşa sunt foarte mulţi proşti acolo, omul a demonstrat ca actor că e valabil, poate face ceva” nu funcţionează deloc. Tocmai pentru că votăm oameni care nu au ce căuta prin diverse locuri se ajunge ca ei să dea conducerea executivă a ţării şi dezastrul se propagă pe lanţ în jos, prin numirea a tot felul de incompetenţi în funcţiile de conducere din ministere, autorităţi centrale şi locale, etc. Şi după aia ne mirăm că ne merge prost, că nu există o viziune de dezvoltare a ţării, etc.

Nu îl susţin pe Mircea Diaconu pentru Parlamentul European. Maestre, fă filme, joacă teatru şi încântă-ne cu talentul tău!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.