abuzul în viziunea Vodafone

Joi, 16 Iunie 2016 | 6 Comentarii

Vodafone a modificat termenii şi condiţiile de utilizare a cartelei preplătite. Ce le-a fătat mintea:

11.2 Se consideră utilizare rezonabilă de către Vodafone acea utilizare care nu încalcă oricare dintre următoarele condiţii pe perioada de valabilitate a extraopţiunii (sau în decursul a 30 de zile consecutive):
Numărul de minute al apelurilor iniţiate (către reţele naţionale, internaţionale sau roaming) NU depăşeşte cu 500 numărul de minute primite;
Numărul de SMS/MMS-uri iniţiate (către reţele naţionale, internaţionale sau roaming) NU depăşeşte cu 200 numărul SMS/MMS-urilor primite;
Traficul total iniţiat (compus din minute şi SMS/MMS-uri) NU depăşeşte 300 de destinaţii diferite.

Ceea ce înseamnă că nelimitat devine limitat. Plus că dacă ai un echipament VoIP nu ai voie să bagi cartela Vodafone în el:

11.4 Este considerată utilizare abuzivă şi este interzisă utilizarea cartelelor SIM/serviciilor Vodafone în vederea: intermedierii şi/sau transferului de convorbiri telefonice şi/sau date, în reţeaua Vodafone şi/sau în alte reţele; testării unor echipamente; intermedierii şi/sau transferului de convorbiri telefonice naţionale şi internaţionale folosind ca mediu de propagare internetul şi nu a sistemului GSM/3G/LTE.

Vodafone iniţiază şi proceduri de cercetare penală:

11.6 Orice încercare de accesare neautorizată a datelor personale ale altui utilizator (incluzând dar fără a se limita la: datele de facturare ale unui utilizator, datele cu caracter personal şi datele de trafic, credenţialele de utilizator sau parolele asociate contului unui utilizator) de modificare a conţinutului site-ului www.vodafone.ro, sau de obstrucţionare a funcţionării normale a serverului care deserveşte acest site se consideră drept o încercare de utilizare frauduloasă a site-ului şi duce la iniţierea procedurii de cercetare penală împotriva persoanei (persoanelor) vinovate de astfel de faptă.

Eu ştiam că doar procurorul poate decide dacă iniţiază sau nu procedura de cercetare penală. Aflăm, mai nou, că şi Vodafone poate face asta.

La punctul “14. Păstrăm legătura. Mesaje cu caracter promoțional” Vodafone ne spune că poate utiliza CNP şi seria de la actul de identitate, plus alte date pe care le au ei din reţea, că să ne trimită mesaje SPAM, preferinţe şi alte chestii interesante. Noroc că nu ne spune că folosesc aceste date pentru a lua credite în numele clientului sau pentru a deschide firme fantomă.

Vodafone România sau companiile Grupului Vodafone vor putea utiliza datele cu caracter personal pe care Clientul le furnizează către Vodafone România împreună cu alte informații, inclusiv datele cu funcţie de identificare (CNP, seria şi numărul actului de identitate – dacă astfel de date au fost declarate), date de trafic (durata, destinația, costul convorbirilor şi data efectuării acestora) şi date de localizare pentru servicii cu valoare adăugată, pentru a identifica dispozitivul, preferințele legate de utilizarea internetului şi preferințele de cumpărare.

Sigur, oamenii pot pune orice termeni şi orice condiţii vor ei. Prost e ăla care dă, nu ăla care cere. Şi eu care aveam de gând să mă portez la ei …

cartela-vodafone-termeni-si-conditii

Toată opera de artă o găsiţi aici.

6 comentarii la “abuzul în viziunea Vodafone

  1. Avatarpahomi a comentat:

   7000 minute = 4.861111 zile(sau aproximativ 116 ore). În condițiile în care luna de lucru are aproximativ 160 ore, îmi permiți să te întreb dacă e cumva din cei care te sună să completezi chestionare?

  2. AvatarBa De a comentat:

   Nu 🙂 Cu prietenele si cu soacra-mea (poate si cu amantul, asta nu mai stiu 🙂 )

 1. AvatarJohn a comentat:

  Am primit si eu urmatorul mesaj de la ei: ” Ai atins limitele utilizarii rezonabile a Cartelei Vodafone ce ar fi putut duce la suspendarea posibilitatii de a efectua apeluri. ” Astia sunt bolnavi? Am optiune cu minute NELIMITATE si ei ma restrictioneaza cat sa vorbesc? Adica eu platesc, ei ma aburesc ca pot vorbi cat vreau si apoi imi suspenda cartela? Si nici nu am vorbit mult, mai mult mesaje trimit. Prietena mea vorbeste non stop pe Orange si nu e amenintata cu asasinarea cartelei. Concluzie: Adio Vodafone, Fortza Digi! Ma teleportez ca sa ma portez.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.