abuzul în viziunea Orange

Marţi, 28 Iunie 2016 | 1 Comentariu

Dacă tot am povestit despre ceea ce consideră Vodafone utilizare abuzivă a serviciului şi abuz al clientului asupra resurselor companiei, să facem o comparaţie cu Orange. La cartela pre-pay, conform celor scrise în Termeni și condiții generale de utilizare a serviciilor Orange PrePay, art.1.8, alin.6:

orange-tcg-cartela-pre-pay-1

(6) Clientul se obliga sa nu expedieze mesaje scrise, sa nu initieze apeluri sau sa utilizeze date mobile, manual sau cu ajutorul unor sisteme automate, în scop promotional sau de prezentare a serviciilor/produselor sale, indiferent de natura acestora, ca activitate de cercetare de piata, sau în orice alte scopuri care sunt contrare utilizarii pentru nevoi proprii a serviciilor furnizate de catre Orange România. Orice utilizare a serviciilor Orange în alte scopuri decât efectuarea si primirea de apeluri/SMS/MMS/apeluri video directe între utilizatorii finali este strict interzisa. De asemenea utilizarea serviciilor Orange cu echipamente care permit generarea automata si/sau rutarea masiva de apeluri/SMS-uri/MMS-uri/apeluri video este strict interzisa.

În mod cu totul ciudat, lucrurile stau mult mai prost la abonamente. În documentul Termeni și condiții generale, la art.1.16, alin.3, e scris aşa:

orange-tcg-abonament-1

(3) Strict în cazul Abonamentelor care ofera beneficii nelimitate se va considera, cu caracter exemplificativ dar nelimitat la, drept utilizare abuziva a Serviciilor de catre Client, situatiile în care sunt îndeplinite urmatoarele conditii:
Traficul de Voce (mobila sau fixa)/SMS efectuat este de doua ori mai mare decât traficul primit
sau
Traficul de Servicii de Voce (mobila sau fixa)/SMS în Retea sau catre alti operatori depaseste 4000 minute/SMS-uri/luna

Pe scurt, şi foarte important, la abonamentele Orange resurse nelimitate înseamnă 4.000 de minute sau SMS-uri într-o lună. Oare de ce nu le afişează sub forma asta în interfaţa Cronos? Inclusiv la verificarea de pe telefon sau smartphone cu *115#, tot “nelimitat” apare în dreptul lor.

orange-tcg-abonament-resurse-cronos

După cum uşor se poate observa, Orange favorizează în mod clar utilizatorii de cartele pre-pay în detrimentul abonaţilor, ceea ce poate induce impresia că Orange atrage utilizatorii care nu îşi permit angajamente pe termen lung (de genul contractelor pe 12/24 de luni). Termenii şi condiţiile de utilizare se aplică şi abonamentelor de 10 EUR dar şi celor de 42 EUR pe lună, lucru care este absolut discutabil.

Un comentariu la “abuzul în viziunea Orange

  1. AvatarBa De a comentat:

    Bine ca am renuntat la Orange acum 4 ani cand am simtit pe pielea (portofelul 🙂 ) mea prima data tzepele lor.

    DiGi e beton! Cand functioneaza.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.