abonamente scumpe de la vodafone

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 | 0 Comentarii

Ieri Vodafone a lansat pe piaţă nişte abonamente noi – Vodafone Red. Principala lor caracteristică este că sunt scumpe, foarte scumpe pentru puterea de cumpărare a omului normal de la noi. Vedeţi mai jos ce anume aveţi inclus în banii pe care îi plătiţi:

vodafone_red

Ei vor să rupă gura târgului cu minute nelimitate în alte reţele. Sigur, ideea nu e noua, Cosmote are în portofoliu un abonament similar de aproape 1 an. Se numeşte Cosmote No Limit.

Cred că toată lumea a auzit de ofertele cu mii de minute în reţea, fie pe cartelă, fie pe abonament, la absolut toţi operatorii de telefonie mobilă. Un calcul simplu te face să întrebi care e strategia celor de la Vodafone când îmi cer 25 de Euro pentru un abonament cu minute nelimitate în orice reţea naţională? Pot rezolva fix acelaşi lucru cu o cartelă Orange (cu mii de minute şi SMS-uri în reţea – deci practic nelimitat) şi o cartelă Vodafone cu aceleaşi caracteristici. Dacă vrei apeluri în Romtelecom, te bagi cu cartela Cosmote. Un total de 15 EUR pe lună … De ce aş plăti 25? Sigur, ai avantajul că e un singur telefon şi nu ai nevoie de 2 sau mai multe. Dar s-au inventat telefoanele dual-sim!

Care sunt potenţialii clienţi pentru o asemenea ofertă?

Interesant este că la 3 zile înainte de lansarea Vodafone, Cosmote a redus la jumătate preţul la cartelă (la doar 2 EUR pe lună), iar reclama agresivă pe TV cu Cosmote No Limit a reînceput chiar în ziua lansării Vodafone Red. De ce bagă bani Vodafone în reclame pe site-urile unor bloggeri – mai mult sau mai puţin talentaţi, când majoritatea cititorilor acestora sunt copii minori sau oameni cu venituri absolut modeste, care niciodată nu îşi vor permite luxul unui abonament de 25 de EUR pe lună?

Da, concurenţa e foarte bună!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.