a inceput campania

Duminică, 8 Iulie 2012 | 0 Comentarii

De ieri a început campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu. Mi-am dat seama de asta citind un articol al unui personaj sinistru care se vrea formator de opinie în domeniul educaţiei. Pe numele lui Ştefan Vlaston.

De ce spun sinistru ? Fiindcă am urmărit cam tot ce a scris în ultimii ani. Omul a devenit foarte activ în spaţiul public din momentul în care Funeriu a fost pus ministru de către întâiul marinar al ţării. În articolul de ieri, nefericitul personaj începe aşa:

Exista doua Romanii. Una a pomanagiilor, a votantilor USL. Care asteapta pomeni de la stat, fara sa inteleaga ca nu are de unde.

Deci cei care votează cu partidele de stânga sunt pomanagii. Extinzînd raţionamentul la Europa, putem observa cu uşurinţă că există ţări în care pomanagii sunt majoritari. Restul articolului este centrat pe faptul că oamenii corecţi – adică cei care votează cu Băsescu, muncesc cinstit iar cei care nu votează cu el sunt doar nişte rataţi care stau şi beau prin cârciumi.

Iluzia ca statul este obligat sa asigure bunastarea tuturor, si a celor care stau cu burta la soare sau prin carciumi, este cea mai perversa minciuna a socialistilor … Aici este acum Romania. Cohorte de oameni, care fug de munca creativa si asidua, voteaza USL. Parlamentari care se tem de justitie, de DNA si Parchetul General au votat suspendarea lui Basescu. Pentru a umple institutiile cu grajdani. Care sa nu mai sanctioneze plagiate, furturi, delapidari, contracte de fraudare a bugetului de stat. Semnalul dat de arestarea lui Nastase i-a ingrozit pe toti.

Finalul articolului este de asemenea “magistral”.

Sa ne luam tara inapoi! De la pomanagii, hoti si plagiatori. Uniunea Europeana este alaturi de noi si ne sprijina. Pentru ca valorile noastre sunt si valorile lor. Nu suntem singuri!

Deci România este ţara lui (şi a celor care gândesc asemenea lui) şi nişte pomanagii le-au luat-o.

Nu insist, articolul îl puteţi citi aici. Interesante sunt şi comentariile (moderate) precum şi răspunsurile date de Vlaston. Asta ca să vedeţi ce puncte de vedere sănătoase au votanţii lui Băsescu …

E cald, e mult mai ieftin de făcut campanie în on-line decât sub soarele arzător. Singura problemă pe care o întrevăd este că destinatarii articolelor de acest gen nu sunt toţi cretini sau spălaţi pe creiere. În rest, să-i dorim domnului Vlaston o viaţă lungă şi îmbelşugată.

Eu simt nevoia să beau o limonadă să-mi treacă greaţa.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.