3D Secure inutil şi utilizabil doar cu SMS

Duminică, 6 Noiembrie 2016 | 1 Comentariu

Banca Transilvania va modifica sistemul prin care sunt autorizate plăţile făcute prin Internet, cu utilizarea cardului. În loc de parola din sistemul 3D Secure se va utiliza un cod SMS trimis de bancă pe telefonul mobil al posesorului de card. Mesajul trimis arată aşa:

Stimate client,

Din 8 noiembrie a.c. cardul tau va fi automat inrolat in 3D Secure, un sistem complet securizat oferit de Visa si MasterCard.

Cum functioneaza platile online cu 3D Secure?
1. Dupa ce alegi produsul sau serviciul pe care doresti sa-l platesti, la realizarea platii online trebuie introduse datele cardului (numarul cardului, data expirarii, codul CVV2/CVC2). La comerciantii care afiseaza siglele “Verified by Visa” si “MasterCard SecureCode” va aparea suplimentar o pagina care solicita introducerea unei parole.
2. Parola 3D Secure folosita anterior acestei modificari nu va mai fi valabila. Aceasta va fi inlocuita cu o parola dinamica (one time password), diferita pentru fiecare tranzactie online, parola pe care o vei primi prin SMS.
3. Confirmi tranzactia introducand parola primita pe telefon.
4. Plata se va finaliza rapid, dupa verificarea parolei.

Trebuie sa ai numarul de telefon mobil in baza de date BT.
Daca nu il ai, vino la noi sau suna-ne la *8028 ca sa ti-l inregistram.

Am identificat o problemă: :La comerciantii care afiseaza siglele “Verified by Visa” si “MasterCard SecureCode” va aparea suplimentar o pagina care solicita introducerea unei parole.. Deci numai la unii comercianţi se solicită codul trimis prin SMS? Corect, la ceilalţi e dezmăţ.

Plus, se presupune că oricine face plăţi prin Internet are neapărat şi un telefon mobil. Mai precis, cine nu care un telefon mobil (din diverse motive) nu poate utiliza sistemul de plăţi prin Internet de la BT. De ce?

Bonus: Am rezervat, anul acesta, un loc la un hotel dintr-o ţară încă membru UE. Mi-au cerut prin E-mail seria cardului, card Mastercard Forte de la BT, card înrolat în sistemul 3D Secure. Ce să vezi, nu au nevoie nici de CVV2, nici de parola de la 3D Secure, de nimic … au luat banii pentru cele câteva nopţi de cazare la câteva minute după ce le-am trimis seria cardului. Să ne înţelegem, i-au luat, nu blocat, sau alte fente.

Un comentariu la “3D Secure inutil şi utilizabil doar cu SMS

 1. Avatarsharebahn a comentat:

  O tzeapa bine pusa la punct acest 3D Secure! Il am de cand a aparut si la inceput nu am banuit nimik, cucoana de la Tiriac mi-a explicat ce bine e ca iti cere o parola la platile prin internet. Plateam gazul, lumina si erdeeshul, la toate imi cerea parola. Frumos!

  Pana cand intr-o zi eram pe un site de kkt din guangdongcu gadgeturi chinezesti care nu avea paypal, si am zis sa incerc sa platesc cu visa, ca e secure 3D beton si nu au cum sa-mi fure numarul de card, adica mai bine zis nu au ce face cu numarul. Am si bagat numelere de pe fata si spate, data expirarii tot tacamul, si am dat Pay, asteptandu-ma sa se deschida secure.gateway.nustiuce.ro de la astia care gestioneaza 3D Secure. SUPRIZA! Nu a aparut nimik.
  Am sunat la banca, o alta cucoana imi zice senin “pai 3D Secure fuinctioneaza doar cu comerciantii agreati”

  Deci la ce foloseste? Daca cineva imi copiaza cardul sa nu poata sa plateasca gazul si lumina ?

  Cum va spuneam la inceput: cea mai ordinara tzeapa de marketing bancar pe care am vazut-o vreodata.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.