20151019 – merită citit

Luni, 19 Octombrie 2015 | 3 Comentarii

M-am hotărât ca începând de astăzi să vă anunţ şi despre lucruri scrise de alţii – de foarte multe ori în limba engleză, care merită citite. Cum Internet-ul este plin de gunoi, spam, sau cum se numeşte el, informaţia pură şi adevărată este extrem de greu de găsit. Multe articole sunt plătite de subiecţi, motiv pentru care rezultă gunoi, cu puncte de vedere irelevante sau neînsuşite de cel care scrie. Să începem:

  • Echipamentele care “doboară” dronele au apărut. De fapt nu le doboară, doar bruiază comunicaţiile dronei, iar aceasta se aşează liniştită la sol. Sigur, depinde şi de cum a fost programată. Cei care scriu softul dronei se vor replia şi vor încerca să găsească soluţii. Şi aşa se naşte progresul.
  • Un dispozitiv care transformă lumina în energie electrică are şanse mari să fie un succes. Aşa cum dispozitivele rectenna transformă energia din undele electromagnetice în energie electrică, “optical rectenna” transformă lumina în energie electrică. Există celulele fotovoltatice, dar astea au un randament extrem de mic.
  • CFR călători va vinde bilete şi în tren. Sigur, dispozitivul pe care îl va avea naşul este o glumă sinistră. Un dispozitiv similar, folosit în Germania, arată aşa:

    train-vending-ticket-mobile

Atât pentru astăzi, să apucaţi să şi citiţi. Dacă este interesant – sau nu, comentaţi. Daţi share, că nu doare.

3 comentarii la “20151019 – merită citit

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.