13-15 iunie

Miercuri, 13 Iunie 2012 | 3 Comentarii

Acum mulţi ani s-a petrecut un fenomen cunoscut drept “Mineriada din 13-15 iunie 1990”. Iliescu Ion, atunci preşedinte al României, le mulţumea minerilor pentru faptul că i-au bătut pe bucureşteni.

Ca un blestem, astăzi se anunţă rezultatul final al votului de pe 10 iunie 2012. O mare parte dintre membrii partidului alianţei câştigătoare de astăzi erau prezenţi şi în 13 iunie 1990. Dacă aţi uitat cine este Ion Iliescu, trebuie neapărat să vă reamintiţi.

3 comentarii la “13-15 iunie

 1. AvatarCamil a comentat:

  Şi însuşi şeful statului, preşedintele jucător, era cel care prin funcţia pe care o deţinea în Ministerul Transporturilor a pus la dispoziţia minerilor garniturile de tren cu care au fost aduşi la Bucureşti.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Era subsecretar de stat la acel moment si nu stiu daca a putut face ceva din acea pozitie. Erau altii care hotarau atunci. Nu am gasit nicaieri vreo marturie a cuiva despre asa ceva.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Avatarmihaela a comentat:

  Nu-l subestima pe Traian Basescu, se descurca din orice pozitie! E normal sa nu gasesti nicaieri marturii despre contributia lui la mineriade (sau la orice altceva), nici dosarul de colaborator nu i-l gaseste nimeni. Despre incidentul cu “pixelul albastru”: a recunoscut chiar el – cu eroism, DUPA alegeri – ca l-a plesnit pe copil. A dat amanunte si despre incendiul navei “Arges” în portul Rouen, sa avem rabdare poate ne mai povesteste câte ceva. Cred ca e cazul sa precizez ca n-am simpatii politice, doar antipatii…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.